Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dak- en thuislozen straat op voor nachtopvang

Nadat ze eerder allemaal van straat zijn gehaald, stonden ze daar opeens weer op de stoepen van het Rotterdamse stadhuis. Tientallen dak- en thuislozen demonstreerden woensdagmorgen tegen de sluiting van de nachtopvang aan de Smirnoffweg.
Dak- en thuislozen straat op voor nachtopvang

In die opvang slapen dagelijks ongeveer 70 mensen. Een aantal wordt elders opgevangen, maar volgens dominee Dick Couzee van de Pauluskerk komen door de sluiting ongeveer 40 tot 60 dak- en thuislozen weer op straat terecht. Op last van de overheid wordt deze Rotterdamse nachtopvang per 31 augustus gesloten. Volgens het kabinet is deze noodopvang namelijk ‘onwenselijk en onnodig’.

Vreemdelingen
Het is de groep dakloze vreemdelingen die via de Pauluskerk naar de nachtopvang wordt bemiddeld. Deze mensen moeten eigenlijk worden uitgezet, maar om allerlei redenen gebeurt dat niet. Zo hebben sommigen geen documenten waardoor ze niet naar het land van herkomst kunnen worden uitgezet.

Verblijfspapieren
Couzee: ‘Het probleem van de mensen zonder verblijfspapieren wordt zichtbaar in steden als Rotterdam. De oorzaak daarvan ligt bij de rijksoverheid. Die probeert al jaren het probleem van zo’n 140.000 tot 160.000 mensen in dit land onder de tafel te stoppen. Dat is een gezwel dat een keer moet gaan barsten.’

Uitgesproken EO zond onlangs een reportage uit over het zwervende bestaan van de onuitzetbare.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.