Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Coming Out Dag tegen homofoob geweld

Lodewijk Asscher geeft vandaag, maandag 11 oktober, in Amsterdam de aftrap voor de nationale Coming Out Dag tegen homofoob geweld. Uit gegevens van het ministerie van Justitie blijkt dat het aantal incidenten tegen homoseksualiteit vorig jaar met 13 procent toenam.
Coming Out Dag tegen homofoob geweld

Samen met korpschef Bernard Welten en voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland hangt locoburgemeester Asscher de eerste poster tegen dergelijk geweld op aan de gevel van het stadhuis in Amsterdam. Initiatiefnemer van de Coming Out Dag is homobelangenorganisatie COC Nederland.

Dagelijks gediscrimineerd
Met de poster vraagt Asscher aandacht voor het geweld tegen lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders. Uit gegevens van het ministerie van Justitie blijkt dat het aantal incidenten tegen homoseksualiteit vorig jaar met 13 procent toenam. Volgens het COC worden homoseksuelen dagelijks gediscrimineerd. Burgers kunnen het initiatief steunen door een kleinere versie van de poster voor het raam te hangen.

Initiatief
De Coming Out Dag is een initiatief van COC Nederland in samenwerking met de Gay Krant en het ministerie van OCW. De dag werd in 2008 voor het eerst gehouden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.