Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Combi werk en gezin standaard op agenda’

Maatregelen om werken en zorg voor het gezin beter te combineren, moeten standaard op de agenda komen te staan van het voor- en najaarsoverleg dat werkgevers, de vakbonden en de overheid met elkaar voeren. Dat zei minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin maandag in Rotterdam op de conferentie Werkende Gezinnen.
'Combi werk en gezin standaard op agenda'

De minister vindt dat het onderwerp blijvend in de belangstelling moet komen te staan. Verscheidene sprekers op de conferentie benadrukten dat het ook in een tijd van recessie van belang is te investeren in personeel. Een bedrijf dat zijn werknemers een op maat gesneden manier kan bieden om gezin en werk te combineren, zal het best zijn vacatures kunnen vervullen als na de crisis weer een tekort aan arbeidskrachten ontstaat.

‘Deeltijd plus’
Belangrijk thema was werken in deeltijd, waar zelfs een aparte taskforce voor is, onder de vlag ‘deeltijd plus’. Rouvoet bepleitte naast aandacht voor het uitbreiden van de vaak kleine deeltijdbanen die vrouwen hebben, ook eens te kijken naar ‘voltijd min’. ‘Als vaders minder gaan werken, ontstaat er voor moeders ruimte om meer te gaan werken.’

Goed voorbeeld 
Kroonlid Marco Wilke van de Sociaal-Economische Raad (SER) stelde dat de top van het bedrijfsleven het goede voorbeeld kan geven. Leden van de raad van bestuur zouden aan die taak niet meer dan een normale werkweek moeten besteden. Dat zij per se 80 uur in hun baan zouden moeten steken, noemde hij een fabeltje.

Link: Rouvoet wil meer keuzevrijheid bij combineren werk en gezin

Bron: Ministerie van Jeugd en Gezin/Foto: Pixelio

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.