Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

COC: ‘School moet veiliger voor homo’s’

Homobelangenorganisatie COC houdt vanaf maandag een speciale week om op middelbare scholen de Gay-Straight Alliances (GSA) extra onder de aandacht te brengen. GSA's zijn bondgenootschappen van homoseksuele en heteroseksuele leerlingen die seksuele diversiteit op scholen aan de orde willen stellen.
COC: 'School moet veiliger voor homo's'

Het is de bedoeling dat tijdens de GSA-week zoveel mogelijk middelbare scholieren op een speciale website een verklaring tekenen dat zij hun best zullen doen om hun school veilig te maken voor leerlingen van alle seksuele voorkeuren. Daarnaast hoopt het COC door middels een actieweek aandacht te besteden aan de GSA’s dat meer scholen actief voorlichting gaan geven over seksuele diversiteit.

Pesten
De Nederlandse GSA-week komt voort uit een soortgelijk Amerikaans initiatief, dat volgens het COC al enkele jaren zeer succesvol is. Begin oktober gaven tientallen GSA’s door het hele land hun schoolleiding al een manifest met verhalen van tieners die openhartig vertellen hoe het is om op school uit de kast te komen. De leerlingen hebben te maken met pesten, uitsluiting en zelfs met geweld.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Phil Nijhuis

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.