Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten presenteren kwaliteitsnormen jeugdzorg

Jeugdzorgcliënten hebben twintig kwaliteitsstandaarden voor de jeugdzorg aangeboden aan minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin. Dat gebeurde op de landelijke cliëntendag van het Landelijk Cliënten Forum Jeugdzorg (LCFJ).
Cliënten presenteren kwaliteitsnormen jeugdzorg

De kwaliteitsstandaarden zijn door de Stichting Quality4Children Nederland samen met cliënten en hun ouders ontwikkeld. De eerste standaard is: ‘alles is erop gericht is uithuisplaatsing te voorkomen.’ Verder staat in de kwaliteitsstandaard dat jeugdigen en hun familie de regie moeten hebben en dat de cliënt zo snel mogelijk de juiste hulp moet krijgen.

Toepassing
De Stichting Quality4Children Nederland (Q4C) gaat zich samen met de Inspectie jeugdzorg, branche- en cliëntenorganisaties inzetten voor toepassing van deze standaarden in de jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg. Q4C Nederland maakt deel uit van een Europees initiatief om de kwaliteit van de jeugdzorg te verbeteren vanuit het perspectief van de cliënt.

Publicatie
De Nederlandse standaarden zijn na een onderzoek onder cliënten door WESP en Stichting Alexander vastgelegd in de publicatie ‘Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C’.

Meer informatie: De kwaliteitsstandaarden

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.