Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten met lichte zorgvraag langer thuis

Cliënten met een lichte zorgvraag blijven per 1 januari 2013 langer thuis wonen. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten.
Cliënten met lichte zorgvraag langer thuis

De maatregel moet ervoor zorgen dat de dure zorg in een instelling wordt vermeden waar dat mogelijk is. Het gaat bijvoorbeeld om ouderen met beginnende somatische beperkingen. Zij blijven met goede ondersteuning in hun eigen woning en verhuizen niet naar een instelling.

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de zorgzwaartepakketten VV 1 en VV 2 (sector verpleging en verzorging), GGZ 1 en GGZ 2 (geestelijke gezondheidszorg) en voor VG 1 en VG 2 (verstandelijk gehandicaptenzorg) gaat de maatregel per 1 januari 2013 in. Dit is op verzoek van de Tweede Kamer in nauw overleg met de sector besproken.

Jonge cliënten
Voor de uitwerking van de maatregel voor zorgzwaartepakketten VV 3, GGZ 3 en VG 3 en voor de invoering voor cliënten t/m 22 jaar wordt meer tijd genomen om te bepalen hoe dit verantwoord kan worden toegepast.

Bron: Min VWS/ANP-Photo/Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.