Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ChristenUnie: Meld overbodige regels

Wie last heeft van overbodige regels in de zorg of het onderwijs, kan zich melden bij de ChristenUnie. De partij wil van mensen uit die sectoren weten waar de regels het werk in de weg zitten. Op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt, meldt de ChristenUnie dinsdag.
ChristenUnie: Meld overbodige regels

Volgens de partij heeft het kabinet-Rutte beloofd om de regeldruk in het onderwijs tegen te gaan, maar voerde het kabinet juist meer regels in. ‘Ik mis soms de bereidheid van politici om daadwerkelijk tot actie over te gaan’, stelt kandidaat Tweede Kamerlid Herman Wegter. ‘We moeten nu een keer verder gaan dan alleen goede bedoelingen en echt iets tegen regeldruk doen.’

Schrappen
Als er te veel regels zijn, werkt dat volgens de ChristenUnie belemmerend in plaats van beschermend. ‘De zorg en het onderwijs staan niet meer centraal, maar de regels. Wij willen onderzoeken welke regels we moeten behouden en welke we beter kunnen schrappen. Daar hebben we input van professionals voor nodig’, aldus Wegter. Ervaringen kunnen worden gedeeld op www.christenunie.nl/regeldruk.

Experimenten
Overbodige regels zijn in Nederland al jarenlang onderwerp van gesprek. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) riep mensen in de zorg vorig jaar op hinderlijke regels te melden, waarna meer dan 700 meldingen binnenkwamen. Daarnaast lopen er experimenten in zorginstellingen om regelarm te werken.

Melden
Eerder al, in 2003, richtte het ministerie van Economische Zaken een meldpunt op voor ondernemers die zich storen aan het oerwoud aan regels. Ook in provincies konden klagende burgers de afgelopen jaren al overbodige regels melden. Woningeigenaren hebben tevens een plek om problemen aan te kaarten. Zij kunnen terecht bij de Vereniging Eigen Huis.

Bron: ANP/ANP-Photo/Toussaint Kluiters

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.