Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Christelijk welzijnswerk geweerd in Amsterdam

Amsterdam gaat niet meer werken met organisaties die discrimineren in hun personeelsbeleid, door bijvoorbeeld alleen christenen aan te nemen. Dat heeft de gemeenteraad met grote meerderheid besloten. De raad wil voortaan in de contracten met zorg- of welzijnsorganisaties opnemen dat ze niemand mogen uitsluiten.
Christelijk welzijnswerk geweerd in Amsterdam

Dit kan er toe leiden dat organisaties als het Leger des Heils, Youth for Christ en het Scharlaken Koord, hun personeelsbeleid moet aanpassen of hun activiteiten moeten staken.

Christelijke achtergrond
Het standpunt van de raad is nieuw. Eerder besloot wethouder Marijke Vos dat de christelijke organisatie Het Scharlaken Koord haar werk met prostituees mocht voortzetten. De organisatie had een personeelsadvertentie waarin stond dat alleen mensen met een christelijke achtergrond mochten solliciteren.

In Netwerk VVD-fractievoorzitter, Eric van der Burg, die de motie indiende. En een reactie van de stichting Tot Heil des Volks.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: Netwerk

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.