Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chemie van verslaving

Waarom raakt de een verslaafd en de ander niet? Niet alleen leefgewoonten en omgevingsfactoren hebben invloed op het feit dat mensen verschillend gevoelig zijn voor verslaving. Heel populair is op dit moment de rol van genen en ‘hersenstofjes’ in het verslavingsgedrag van mensen, aldus de auteurs.
Chemie van verslaving

In ieder geval is het antwoord op de vraag waardoor verslaving wordt veroorzaakt van groot belang voor de manier waarop professionals en deskundigen, en zelfs de maatschappij, omgaan met verslaafden.  
Verslaving wordt in de huidige beroepspraktijk veelal bestempeld als een ziekte. Maar over wat voor een ziekte hebben we het dan? Een chronisch aandoening, een hersenziekte?

In dit boek komen verschillende deskundigen aan het woord over het verschijnsel verslaving, met name alcohol- en drugsverslaving. Wetenschappers, artsen, hulpverleners en (ex-) verslaafden vertellen over de nieuwste wetenschappelijke inzichten, over hoe die inzichten zijn doorgedrongen tot de verslavingszorg en over wat ze betekenen voor het leven van een verslaafde.

 
Per hoofdstuk worden verschillende gezichtspunten door de verschillende medewerkers aan het boek belicht. Dat geeft elk hoofdstuk bijna de vorm van een zeer uitgebreid achtergrondartikel. Dat maakt de teksten en bevindingen voor iedereen toegankelijk.

 
Auteurs: A.Krabben, T.Pieters en S.Snelders
Uitgever:  Prelum Uitgevers, 2008
ISBN: 978 90 8562 044 0
Prijs: € 24,50

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.