Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chauffeur gehandicaptenbusje krijgt meer geld

Vrijwilligers die ouderen of mensen met een handicap rondrijden, krijgen volgend jaar een hogere onkostenvergoeding. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma bekend gemaakt.
personenvervoer
Foto: ANP

De maximale jaarlijkse onkostenvergoeding voor vrijwilligersvervoer gaat van 181 euro naar 1.500 euro per persoon. Dit bedrag geldt nu al voor vrijwilligers in andere sectoren. Met deze aanpassing wil de staatssecretaris nieuwe vervoersinitatieven en vernieuwing aanmoedigen.

Vergoeding
Dijksma vindt dat vrijwilligers in het personenvervoer belangrijk werk doen. Zij zorgen er namelijk voor dat er ook vervoer mogelijk is op plekken waar taxi’s en het OV niet langer komen. ‘Daar moet een redelijke vergoeding tegenover kunnen staan. Daarom wil ik af van het verschil tussen de maximale vergoeding voor vrijwilligers in het personenvervoer en vrijwilligers in andere sectoren.’

Welke vergoeding is er voor mantelzorg?

vergoeding mantelzorgMantelzorgers kunnen aanspraak maken op een aantal vergoedingen. Ze komen bijvoorbeeld in aanmerking voor dubbele kinderbijslag, ze krijgen in sommige gemeenten reiskosten vergoed of een parkeervergoeding.Lees hier welke vergoedingen er zijn >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.