Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

CG-Raad: ‘Gehandicapten zijn extra de pineut’

Gehandicapten en chronisch zieken zijn extra de dupe van de bezuinigingen van het kabinet. Dat heeft de CG-Raad, die opkomt voor de belangen van de groep, donderdag in een brandbrief aan premier Rutte geschreven.
CG-Raad: 'Gehandicapten zijn extra de pineut'

Volgens de raad benadrukt Rutte vaak dat mensen zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun leven. Maar de belangenorganisatie meent dat hij het de gehandicapten en chronisch zieken vervolgens onmogelijk maakt om zelf vorm te geven aan hun leven.

Zijspoor
Zo kort het kabinet 300 miljoen op het onderwijs voor kinderen met een beperking. Volgens de raad hebben de kinderen hierdoor minder kans op een diploma en een baan. Bovendien snijdt het kabinet in de sociale werkvoorziening, de Wajong en de reïntegratiebedrijven waar mensen die op een zijspoor zijn beland weer terug worden gebracht naar de werkvloer.

Snijden
In de zorg moeten gehandicapten en zieken veel meer betalen voor hulp en medische verzorging. En daarbij gaan gemeenten snijden in de (maatschappelijke) begeleiding en verzorging van ouderen en mensen met een beperking, zo voorspelt de raad.

Versterken
De CG-Raad roept Rutte op om ‘premier te zijn van alle Nederlanders’ en de kansen van de zwakkeren juist te versterken.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto: ANP Koen Suyk

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Belachelijk,ik dacht dat we een zorgstatus hadden voor de medemens….! De rijken worden rijken en de zieken zieker,….wat jammer ! Of dat geen geld kost.En dan nog te bedenken de bezuinigen die men wil doorvoeren in de zorgverlening,dan klagen dat ze geen personeel kunnen krijgen.waar wil men naar toe !!!

 3. Och,och wat een domme regelingen toch weer.
  Bezuinigen kost geld.
  Iedereen in de maatschappij moet meedoen,
  maar chronisch zieken horen daar niet bij ! ! !
  Het is al voor de zoveelste keer sinds jaren dat er op deze doelgroep wordt bezuinigd.
  De minister heeft goed praten dat iedereen voor zichzelf verantwoord is, maar chronisch zieken of mensen met een handicap hebben dit zich niet zelf aangedaan.
  En zouden heel graag gezond willen zijn.
  Maar drugsgebruikers en coma zuipers daar wordt wel wat voor geregeld.
  Onbegrijpelijk. Maar ik was van plan om mij over die regels niet meer zo druk te maken.
  Soms kan ik het niet laten.
  Laten ze maar eens een jaar meedraaien in een gezin met een ernstig chronisch ziek kind. Voor chronisch zieken is niets geregeld om zelfstandig te gaan wonen, en dan hebben zij veel te veel aan eigen bijdragen te betalen dat er niets meer over blijft om gezond te eten.
  Maar dat is ook wat Donner wil, weg met chronisch zieken He?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.