Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA en CU: aparte aandacht voor jeugdzorg

CDA en ChristenUnie willen dat de Tweede Kamer aandacht gaat besteden aan hervorming van de jeugdzorg in een speciale themacommissie. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind heeft dat woensdag mede namens het CDA geopperd in de laatste procedurevergadering van de commissie Jeugd en Gezin.
CDA en CU: aparte aandacht voor jeugdzorg

Momenteel is er nog een demissionair minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet, van ChristenUnie-huize. Maar donderdag in het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV verdwijnt deze minister en daarmee ook de aparte Kamercommissie. Straks zijn verschillende bewindspersonen verantwoordelijk voor de jeugdzorg.

Hervormingen
Voordewind en zijn CDA-collega Madeleine van Toorenburg wezen erop dat er grote hervormingen op stapel staan in de jeugdzorg. Een aparte commissie kan voorkomen dat de Kamer straks te weinig overzicht heeft deze goed te kunnen volgen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.