Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CCE deelt kennis over complexe zorg

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) heeft een website gelanceerd waar casussen over complexe zorgvragen zijn te raadplegen. Bij ieder consult vergaart het CCE nieuwe kennis en ervaring. Met het project ‘Leren van casussen’ wil het centrum die kennis overdragen aan professionals.
CCE deelt kennis over complexe zorg

Als de zorg voor een cliënt zo moeilijk wordt dat de zorginstelling met de handen in het haar zit, kan het CCE worden ingeschakeld. Het CCE heeft een netwerk van deskundigen, die samen met instelling en medewerkers gaat kijken naar de situatie en daarna een advies uitbrengen. Daarna kan het centrum ook de zorginstelling ondersteunen in het opvolgen van dat advies.

Inspireren
Op de website ‘Leren van casussen’ beschrijft het CCE bestaande (geanonimiseerde) casussen en wat er tijdens het consultatieproces is gebeurd. Het expertisecentrum hoopt zo zorprofessionals die cliënten met een vergelijkbare problematiek hebben, te inspireren. Elke casus wordt beschreven in vier stappen: wat is er aan de hand, waarom bestaat het probleem, hoe is het probleem aangepakt en hoe is het met de cliënt gegaan?

Aanbod
Tot nu toe bestaat het aanbod uit een casus over de begeleidingsstijl van een man met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en het creëren van veiligheid voor een gehandicapte jongen met hechtingsstoornissen, angst en probleemgedrag. Het aantal casussen zal steeds verder worden uitgebreid.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: CCE

1 REACTIE

  1. Prachtig dat mensen samenwerken en niet steeds proberen het wiel opnieuw uit te vinden.
    Een oud wiel wat al erg lang draat en waar goed gebruik van gemaakt kan worden zijn de mensen die al jaren de Thuisbegeleiding voor deze klantgroep verzoregn en hier heel erg op ziojn plaats zijn in de laagdrempelige hulpverlening. In bv Rotterdam waar ik zelf werk is het als onderdeel van Tuiszorrg Rotterdam een zeer proffesionele vorm van zorg en klaar voor de overstap naar de WMO.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.