Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campus werkt niet beter dan reguliere opvang

Bij vier op de vijf jongeren die op een campus voor probleemjongeren zitten, verbetert de scholings- of werksituatie. De trajecten op de campussen werken echter niet beter dan de trajecten in de reguliere opvang.
Campus werkt niet beter dan reguliere opvang

Dat blijkt uit een eindevaluatie die de ministers André Rouvoet voor Jeugd en Gezin en Ernst Hirsch Ballin van Justitie op 2 september aan de Tweede Kamer stuurden.

Proef
In 2007 werden de campussen als proef opgezet voor jongeren die weinig zicht hebben op een opleiding of werk. Uit de evaluatie blijkt dat die doelgroep onvoldoende bereikt is. Veel deelnemers hadden lichtere problemen en gingen al naar school of hadden werk.

Factoren
De proefprojecten geven wel meer inzicht in de factoren die leiden tot verminderd delinquent gedrag en verbeterde motivatie voor school of werk. Het volgend kabinet moet bezien of de campussen naast de reguliere voorzieningen moeten blijven bestaan.

Meer informatie: Eindrapport pilotprojecten campussen


Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Nederlands Jeugdinstituut/ foto: Robin Utrecht ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.