Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Camerabeelden zorginstelling mogen op tv

De beelden van een 44-jarige verstandelijk gehandicapte vrouw, vlak voor haar dood, mogen op tv worden uitgezonden. De vrouw, die in een behandelcentrum in Onnen van zorginstelling Novo woonde, overleed vorig jaar kort nadat ze door vier personeelsleden minutenlang tegen de grond gedrukt was.
Camerabeelden zorginstelling mogen op tv
Foto: ANP Photo

Het tv-programma Nieuwsuur wilde de beelden laten zien, maar Novo probeerde dat via de rechter tegen te houden. Maandag oordeelde de voorzieningenrechter in Lelystad dat de beelden, gemaakt met de bewakingscamera van de instelling, getoond mogen worden.IGZ


NOVO heeft 80 vestigingen in Groningen en Drenthe. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet onderzoek naar al deze vestigingen naar aanleiding van het incident met de gehandicapte vrouw, zo werd 2 maanden geleden duidelijk.Beperking


Een eerder IGZ-rapport over de vestiging in Onnen was al aanleiding om deze te sluiten. In het rapport krijgt het behandelcentrum ervan langs. Het personeel bedoelt het goed, concludeert de inspectie, maar is te veel bezig met het beperken van de vrijheden van de bewoners en te weinig met hun ontwikkeling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.