Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker adviseur in maatschappelijke vraagstukken

Jet Bussemaker is eind juni toegetreden tot de Raad van Advies van de B&A Groep. Een bedrijf dat samen met overheden en andere organisaties maatschappelijke vraagstukken aanpakt. De voormalig staatssecretaris van VWS heeft een adviserende rol op het gebied van zorg en welzijn.
Bussemaker adviseur in maatschappelijke vraagstukken

De B&A Groep ontwikkelt beleid, maar voert ook projecten uit op het sociale domein zoals: re-integratieprojecten, hulp aan startende ondernemers, begeleiding van inburgeraars naar taalaanbieders, en talentontwikkeling van risicojongeren. Bussemaker gaat zich als adviseur de komende jaren richten op een ‘andere manier van werken, een andere professional en een andere aanpak’ binnen zorg en welzijn, zo meldt de B&A Groep.

Docent
Jet Bussemaker studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1993 promoveerde ze in de politieke en sociaal-culturele wetenschappen en werkte daarna als docent aan dezelfde universiteit. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 1998 werd ze voor de PvdA gekozen in de Tweede Kamer. In 2007 werd Bussemaker staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Na de val van het kabinet in 2010 stelde ze zich niet opnieuw verkiesbaar.

Lees het interview met Jet Bussemaker na de val van het kabinet hier>>

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg + Welzijn op Twitter>>

Bron: Foto: Diederik van der Laan

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.