Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brand verpleeghuis eist een dode

Bij een brand in verpleeg- en verzorgingshuis Kempenhof in Valkenswaard is een 80-jarige bewoner om het leven gekomen.
Brand verpleeghuis eist een dode

De brand ontstond woensdagavond laat in de kamer van het slachtoffer. Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet bekend, zo liet de politie vandaag weten.

Gedeeltelijk ontruimd
Op last van de brandweer zijn 34 kamers ontruimd. De bewoners konden elders in het tehuis worden ondergebracht. Ambulancepersoneel heeft bewoners en personeel gecontroleerd en enkele personen die mogelijk rook hadden ingeademd naar het ziekenhuis gebracht. Niemand hoefde opgenomen te worden.

Onbewoonbaar
Door rook- en roetschade zijn de kamers onbewoonbaar. De Kempenhof verwacht dat de bewoners pas over een week terug kunnen naar hun eigen kamer. De verpleegafdeling biedt plaats aan 94 mensen met een lichamelijke chronische aandoening en behoefte aan terminale zorg. In het pand zit ook een verzorgingstehuis voor 50 personen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: zorgvisie.nl/anp

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.