Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brabantse steden niet klaar voor jeugdzorg

De gemeenteraden van Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch zijn nog niet klaar om de jeugdzorg over te nemen van de provincie. De rekenkamers van de vier steden concluderen dat woensdag na onderzoek.
Brabantse steden niet klaar voor jeugdzorg
Foto: ANP Photo

‘In geen van de gemeenten is de raad al actief bezig met het nadenken over concrete doelen. De gemeenteraden tonen zich in het algemeen beperkt op de hoogte van de risico’s en helemaal van de mogelijke maatregelen om die te beheersen. In drie van de vier gemeenten is geen risicoanalyse opgesteld’, staat in de conclusies.

Actie

Gemeenten moeten de jeugdzorg vanaf 2015 overnemen van de provincie. De gemeenteraden krijgen het advies om zelf snel in actie te komen om op tijd klaar te zijn. D66 in Noord-Brabant heeft woensdag meteen vragen gesteld. De partij maakt zich zorgen en wil weten wat er nog moet gebeuren om de gemeenten goed voor te bereiden. De conclusies geven volgens D66 bovendien te denken over de stand van zaken in andere, kleinere gemeenten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.