Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bouman GGZ vergoedt eigen bijdrage patiënten

De Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Bouman GGZ gaat de eigen bijdrage voor patiënten in 2012 vergoeden. De instelling doet dat, zo schrijft ze op de website, om 'grote gezondheids- en maatschappelijke schade en de oplopende zorgkosten te voorkomen’.
Bouman GGZ vergoedt eigen bijdrage patiënten

‘Wij kunnen niet langer toezien hoe patiënten verstoken blijven van noodzakelijke hulp en kunnen ook niet wachten op reparatie van beleid. Wij voelen ons in een oneigenlijke positie gedwongen. De overheid is verantwoordelijk voor dit falende beleid en zij is ook verantwoordelijk voor de aanpassing van het beleid’, zo meldt de instelling.

Alarmbrief
Volgens een zegsman zou het in het uiterste geval gaan om de eigen bijdragen van ongeveer 4000 cliënten. De organisatie heeft een alarmbrief gestuurd aan de zorgverzekeraars Achmea, CZ, VGZ en de Tweede Kamer. Daarmee hoopt de instelling dat de chaos ‘zo snel mogelijk beëindigd wordt’. ‘We zien mensen echt richting randje afgrond gaan’, aldus de zegsman.

Onrust
Volgens Bouman GGZ haken patiënten af omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen en zorgt de onduidelijkheid omtrent de inning van de eigen bijdrage voor grote onrust onder patiënten. ‘Uit angst voor schulden ziet men af van behandeling of wordt een reeds gestarte opname of behandeling beëindigd.’

Friesland
GGZ Friesland komt ggz-patiënten ook tegemoet. Al eerder meldden zij dat nieuwe patiënten die een behandeling ontvangen of bij wie de behandelingen verlengd worden voor alle mogelijke stoornissen 100 euro terugkrijgen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.