Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Videomarketing is hot

Videomarketing is hot. Waarom? Omdat Google dol is op video en omdat je inmiddels 60% van de online Nederlanders, waaronder ook jouw klanten, kunt bereiken met een video op Youtube. Stap nu over de drempel en ga aan de slag met videomarketing.
Videomarketing is hot

Lees hier meer blogs van Anneke Krakers >>

Wat zijn de voordelen van videomarketing?
• Video is snel en makkelijk. Soms is praten makkelijker dan schrijven en met het juiste materiaal kun je ideeën en aankondigingen snel op het internet krijgen.
• Video is persoonlijk. Je maakt heel direct contact met jouw klanten of opdrachtgever. Mensen leren jou, jouw organisatie en diensten op een laagdrempelige manier kennen.
• Video maakt je vindbaar. Wanneer je video inzet als onderdeel van jouw brandingstrategie, versterkt dit jouw online positie en verhoog je zo jouw vindbaarheid.
• Video laat zien dat je betrouwbaar en deskundig bent. Je kunt letterlijk laten zien wat je in huis hebt. Je kunt bouwen aan jouw autoriteit.

Videomarketing is toepasbaar voor allerlei vormen van communicatie. Je kunt kiezen voor professionele bedrijfsvideo’s of voor een eenvoudige opname met een handheldcamera (ik gebruik de Flip of de webcam van mijn pc). Zelf geef ik de voorkeur aan eenvoudige opnames zodat wat jij wilt laten zien overkomt zoals het daadwerkelijk is. Niet meer en niet minder. Authenticiteit wordt zeer gewaardeerd.

Wat kun je allemaal doen met video?
• Gebruik video om de testimonials van jouw klanten nog sterker te maken. De complimenten en het lachende gezicht van jouw ambassadeurs zeggen nog meer dan een geschreven tekst.
• Gebruik video om waardevolle informatie over te dragen. Je kunt jouw klanten laten zien hoe bijv. de alarmering werkt, hoe je een val kunt breken of hoe je een buurtruzie oplost.
• Gebruik video om jouw klanten een kijkje te geven achter jouw voordeur. Je kunt locaties laten zien maar ook medewerkers. Laat bijvoorbeeld jouw medewerkers zich in korte filmpjes van maximaal twee minuten aan jouw klanten voorstellen.

Zeker, het is enorm eng om met je hoofd in beeld te verschijnen en het dan ook nog uit te venten door het op youtube te zetten. Maar als je over die drempel heen bent zul je ook merken hoe leuk het is en hoe zeer jouw klanten de filmpjes waarderen. De video’s kunnen jouw marketingboodschap enorm veel kracht bijzetten.

Zoals alle marketingtechnieken heeft ook videomarketing maximaal effect als het is ingebed in jouw marketingstrategie. Heb je nog niet helder hoe jouw strategie eruit ziet lees dan hier of hier ook eens wat oude blogs van mij. Die gaan je vast op weg helpen!

 

Anneke Krakers (1962) is sinds 2000 werkzaam als directeur bij een kleine welzijnsorganisatie. Het ondernemerschap zit in haar bloed: ze komt uit een ondernemersgeslacht met vooral bouwers in haar midden. Aannemers, schilders en timmerlui. Als maatschappelijk ondernemer maakt ze zich sterk voor de branche op lokaal en regionaal niveau en sinds eind 2007 ook op landelijk niveau. Haar onderneming WelzijnNederland helpt welzijnsorganisaties bij hun marketing en profilering.

Vorig artikelPensioenpolder
Volgend artikelHet oudste beroep
Anneke Krakers (1962) is maatschappelijk werker en jarenlang directeur geweest van Welzijn Rivierstroom. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer en coach, de laatste jaren vooral voor leidinggevenden over de thema's leven, liefde, loopbaan en leiderschap. Anneke blogt over persoonlijk leiderschap, moed, keuzes maken, vijftigers. www.krakers.org

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.