Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: Support 2018 toont onbeperkte mogelijkheden

Support 2018 is Nederlands belangrijkste evenement voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en betrokken (zorg)professionals. Op de beurs halen bezoekers nieuwe informatie en doen zij inspiratie op, zien ze de nieuwste innovaties en kunnen ze actief meedoen aan workshops en activiteiten. Toegang is gratis.

Naast de meest actuele informatie door middel van kennissessies, staan de nieuwste trends en technieken centraal. Zelfstandigheid/zelfredzaamheid, vrijheid en de kwaliteit van leven zijn de uitgangspunten van Support 2018. Als bezoeker is het dé plek om de meest actuele mogelijkheden te ontdekken, maar er is daarnaast ook veel zelf te doen en uit te proberen. Zo zijn er verschillende sportclinics; van rolstoelhockey tot zitvolleybal en kun je hulpmiddelen zelf testen. Verder biedt Support een uitgebreid programma vol workshops en presentaties. In zes verschillende theaters worden in totaal honderdtwintig presentaties gegeven, die gaan van pijnbestrijding tot mobiliteit en van wet- en regelgeving tot het verbeteren of aanvullen van competenties.

Nieuw op de beurs

Nieuw dit jaar is het LetselschadePAVILJOEN. Het paviljoen brengt alle betrokkenen rondom een letselschaderegeling bij elkaar. Er wordt juridische deskundigheid en coaching aangeboden op diverse terreinen. Ook komt er dit jaar een rollerbaan op Support waar je kennismaakt met aangepast snowboard en aangepast zittend en staand ski. Uiteraard onder begeleiding. Dagelijks vinden er verschillende demo’s en clinics plaats.

Naast een aantal nieuwe activiteiten, keren ook een aantal oude vertrouwde onderdelen terug op de beurs. Zo is er dit jaar weer een Onbeperktplein in samenwerking met het DELA Goededoelenfonds. Hier is elke dag van alles te beleven. Er wordt bijvoorbeeld dagelijks een demonstratie gegeven met een hulphond, maar je kunt hier ook kijken naar een modeshow van Stichting SUE’s Warriors, een rolstoeldans aanschouwen en luisteren naar het WheelChair mafia lied. Ook wordt de toegankelijke speeltuin weer opgetuigd. De speeltuin is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor kinderen die leven met een bewegingsbeperking.

Support vindt plaats van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor meer informatie en registratie voor een gratis toegangskaart voor Support op supportexpo.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.