Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lieve Sint, ik leef in twee werelden

De zorg zit in de verdomhoek: het is een zooitje en ook veel te duur. Niemand wint, de cliënt niet en wij niet, ’t is voor iedereen heel zuur. Dus wil ik op vijf december of op 1 januari een nieuwe cultuur. Maar het liefst nog wil ik die binnen het uur.
Lieve Sint

Van: Een betrokken hulpverlener
Aan: Sinterklaas
Onderwerp/wens: Minder gedoe en meer ruimte voor goede zorg!

 

Lieve Sint, ik leef in twee werelden. Één is een wereld waarin ik het moet ontgelden. Die van het cliëntendossier waarin ik van alles moet melden. Door verzekeraars en de overheid is die melddrift verplicht. Registreren, registreren, registreren: ik beland bijna zelf nog in het gesticht.


Waarom? Verantwoording en het binnen harken van ‘gelden’. Of ik later nog iets met die informatie doe? Zelden! Ik administreer me een ongeluk aan diagnoses, doelen en behandelbouwstenen. Maar al dat geregistreer weerhoudt me van het échte hulp verlenen…

 

Die tweede wereld is die van de cliënt. Die zelf op zijn telefoon van alles bijhoudt omdat hij zichzelf het best kent. Het mooiste is dat hij met zo’n simpele app, zijn hele zorgnetwerk bij hem betrekt als een web! Zijn doelen, zijn notities, zijn voortgang en op elk gewenst moment, kan ik met hem meekijken in zijn gegevens, heel efficiënt. En dit is precies waar het spaak loopt mijnheer, Want als de cliënt het zelf bijhoudt, hoef ik dat toch niet meer?

 

Lieve Sint, wat ik wens voor dit jaar: breng deze twee werelden alstublieft bij elkaar. Zorg voor een wereld met de cliënt in zijn kracht. Zodat ik kan focussen op helpen en hij weer snel lacht. En ik niet meer zit met die registratielast. Namens mijn collega’s zeg ik “dumpen die ballast”! Zorg in vredesnaam dat ik niet meer voor Jan ‘…’ schaduwinformatie hoef bij te houden in die cliëntdossier kul!


Ik houd voor declaraties voortaan alleen nog gewerkte uren bij, de rest beheert de cliënt en is iets tussen hem en mij. Als het nodig is help ik hem er zelfs op afstand bij. Met zo’n cultuur is straks toch iedereen blij?


Nu ben ik klaar met deze rap,

surf snel naar de www.beterapp.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.