Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoofdredacteur zoekt stageplaats

Hulp vragen is vaak moeilijk en hulp bieden zo mogelijk nog meer. Bij het ingrijpen in andermans leven liggen de dilemma’s en gevoeligheden voor het oprapen. Hoe ver mag de hulpverlener gaan in het privéleven van de cliënt? Hoe moet de omgeving erbij worden betrokken? Hoe dwingend mag de hulp zijn? En wat is eigenlijk normaal en wat is extreem?
Hoofdredacteur zoekt stageplaats

Voor u ligt een buitengewoon divers zomernummer waarin we met het thema ‘relatie cliënt en hulpverlener’ proberen door te dringen tot in de finesses van de hulp. Dat doen we met dubbelportretten, met een beschouwing over de grenzen en dilemma’s van de hulpverlening en een reportage uit een regionale instelling voor begeleid wonen. Verder vindt in deze Zorg + Welzijn reportages over Communities that Care, de Mannenopvang en het Jeugdinterventieteam van het Rotterdamse Bureau Frontlijn.

Resultaten in zorg, welzijn en hulpverlening zijn vaak moeilijk zichtbaar te maken. De hulpverlening is per definitie privacygevoelig en speelt zich af in spreekkamers, achter voordeuren en in instellingen. Of zoals Lodewijk de Waal, directeur van de Vereniging Humanitas, het in een interview in dit nummer scherp formuleert: ‘Iedereen kent onze naam, niemand weet wat we doen’.

Zichtbaar maken wat de inspanningen in welzijn en zorg opleveren, is een van de functies van dit medium. Mensen in de sector houden zich vaak liever met het werk zelf bezig dan met praten over de resultaten. Om nog beter in beeld te brengen wat er op de werkvloer gebeurt, zoekt ondergetekende daarom nu een stageplaats voor het komende jaar op een aantal vrijdagen.

Heeft u misschien nog een interessante leerplek, die ook voldoende stof oplevert voor een of meerdere artikelen? Of bent u die instelling die nu eens eindelijk die speciale methode over het voetlicht wil brengen? Of wilt u misschien laten zien wat er bij het runnen van organisatie met veel vrijwilligers komt kijken? Stuur ondergetekende een e-mail met een interessant aanbod en hij neemt contact met u op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.