Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Help je pensioen diervriendelijk te worden

Je pensioen iets voor later? Maar wat als je het NU al kunt gebruiken om dieren te helpen? World Animal Protection vraagt zorgmedewerkers om in actie te komen voor een diervriendelijk pensioen.
World Animal Protection visited Fazenda Água Limpa a free range pig farm of the Brasília University.

Weet jij bij welk pensioenfonds je bent aangesloten? Je krijgt jaarlijks wat mails of brieven over hoeveel pensioen je inmiddels hebt opgebouwd via je werkgever. De meesten zien hun pensioen als ‘iets voor later’, maar jouw pensioengeld kan nu al helpen om dierenwelzijn te verbeteren.

Dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection werkt wereldwijd aan het verbeteren van dierenwelzijn. Daarbij kijkt de organisatie ook of pensioenfondsen diervriendelijker kunnen beleggen. Ook jij kunt daar ook een rol in spelen. Waarom?

Pensioenfondsen en dieren

Je betaalt via een deel van je salaris premie aan je pensioenfonds om later van je oude dag te kunnen genieten. Pensioenfondsen beleggen met dat geld om jouw pensioen voor de toekomst veilig te kunnen stellen. De fondsen kunnen ervoor kiezen om te beleggen in bedrijven die mens, milieu en dieren respecteren, maar ook in bedrijven die juist het tegenovergestelde doen; mensenrechten schenden, milieurampen veroorzaken of dierenwelzijn schaden. Denk aan het Amerikaanse Tyson Foods of fastfoodketen McDonald’s.

Gaat jouw geld naar plofkippen?

World Animal Protection vindt het belangrijk dat het geld en de invloed van pensioenfondsen op een goede manier worden ingezet voor dieren. Op dit moment investeren pensioenfondsen nog miljoenen in de vee-industrie. Jij kunt helpen om dit te veranderen. Als deelnemer van een pensioenfonds heb je invloed op hun beleggingen. Ze beleggen immers voor jouw toekomst, met jouw geld. Help pensioenfondsen om hun invloed positief te gebruiken en de bedrijven waarin zij investeren, diervriendelijk te veranderen.

Weten hoe jij kunt helpen? Kijk dan op: worldanimalprotection/diervriendelijkpensioen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.