Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Baan of roeping

Veel marketingkennis komt uit Amerika. Nu is dat op zijn Amerikaans vaak overweldigend en opdringerig, maar als je daardoor heen kijkt dan ontdek je waar die Amerikanen toch beter in zijn dan wij: emotie, emotie en emotie.
'Inmiddels ben ik eraan gewend en pik ik zo mijn graantjes mee van die Amerikanen'
'Inmiddels ben ik eraan gewend en pik ik zo mijn graantjes mee van die Amerikanen'

Tonny Robbins zegt het zo: “80% van jouw business is mindset, 20% is skills”. En juist in die mindset zitten allerlei belemmeringen, verstokte aannames, angsten en twijfels die je zo vreselijk in de weg kunnen zitten.

Het voordeel van die Amerikanen is dat ze het hier dan ook gewoon over hebben en je helpen om waar nodig ‘de rotzooi’ in jouw mind op te ruimen.

Inmiddels ben ik eraan gewend en pik ik zo mijn graantjes mee van die Amerikanen. Wat ik nu met je ga delen, raakte mij.

Marie Forleo is een Amerikaanse dame die ik zeer waardeer. Onlangs interviewde ze Marianne Williamson, een andere Amerikaanse dame. Managementboek noemt Marianne “een van de meest inspirerende persoonlijkheden van deze tijd. Ook iemand als Oprah Winfrey put veel kracht uit haar boeken.”

In het interview vertelt Marianne over “A job versus a calling”. Ik moest gelijk denken aan alle welzijnswerkers die op dit moment hun baan verliezen. Ik heb mijn best gedaan op de vertaling en wil dit graag met je delen in de hoop je een hart onder de riem te steken.


Baan of Roeping?


Banen komen en gaan. Maar een roeping is je gegeven vanaf het moment dat je werd geboren. Onze echte baan, onze echte roeping is de mens te worden die jij in staat bent te zijn. Je kunt een baan verliezen maar jouw roeping niet. Vaak denken mensen “Ik moet een baan hebben” maar dat ligt buiten henzelf. Maar een echte carrière, als je het ziet als een roeping, is iets wat vanzelf voortkomt uit wie je bent. Een carrière staat niet los van wie je bent. Een carrière is een gevolg van wie je bent.

En wat we ook doen, ook al hebben we allemaal verschillende carrières, verschillende banen, we hebben allemaal dezelfde roeping.

En dat is dat we de talenten die we hebben, de bronnen waarover we beschikken inzetten in een gemeenschappelijke inspanning en uiting van onze liefde om zo de wereld mooier te maken.

Ik denk dat het belangrijk is dat we ons blijven herinneren dat waarvoor we hier op aarde zijn niet van je kan worden afgepakt en dat de economie van de wereld hierbij geen rol speelt. En hoe meer je hiervoor gaat staan, hoe sneller het universum jou zal omringen en je zal compenseren voor ieder gemis dat zich zal voordoen.

Het volledige interview kun je hier beluisteren: Marianne Williamson: On Work, Money and Miracles

Vorig artikelTransities toen en nu
Volgend artikelGeef ze van Jetje!
Anneke Krakers (1962) is maatschappelijk werker en jarenlang directeur geweest van Welzijn Rivierstroom. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer en coach, de laatste jaren vooral voor leidinggevenden over de thema's leven, liefde, loopbaan en leiderschap. Anneke blogt over persoonlijk leiderschap, moed, keuzes maken, vijftigers. www.krakers.org

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.