Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bijna kwart minder Haagse schoolverlaters

Het aantal voortijdige schoolverlaters in Den Haag is in het schooljaar 2008-2009 gedaald met ruim 23 procent ten opzichte van het peiljaar 2005-2006. Dat heeft wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) donderdag bekendgemaakt.
Bijna kwart minder Haagse schoolverlaters

Den Haag behoort volgens de wethouder met deze cijfers tot de best presterende grote gemeenten op dit gebied. Het landelijk convenant Aanval op de uitval gaat sinds 2007-2008 uit van een afname van 10 procent per jaar.

Thuis

Haagse jongeren die zonder startkwalificatie het onderwijs verlaten worden bij het Regionaal Meld- en Coördinatiefunctie Haaglanden (RMC) aangegeven en voor een gesprek opgeroepen of thuis opgezocht. Een speciale manager van de gemeente begeleidt de jongeren vervolgens. In het vorige schooljaar werden op deze manier ruim 4000 voortijdige schoolverlaters toch aan een nieuwe opleiding of baan geholpen.

Betere zorg

Den Haag wil dat zoveel mogelijk jongeren minimaal hun hbo-diploma (vanaf niveau 2), havo of vwo-diploma halen. Bij de preventie van schooluitval zet de gemeente sterk in op versterking van de zorgstructuur op scholen. Daarbij gaat het niet alleen op betere zorg binnen de school maar ook om samenwerking met gezondheidszorg, leerplicht en politie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Ilvy Njiokiktjien

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.