Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijna alle Haagse daklozen onder de pannen

Bijna alle dak- en thuislozen in Den Haag hebben weer een dak boven hun hoofd. Voor bijna 1900 van hen is hulp beschikbaar en uit die groep hebben er ruim duizend hun leven weer op orde. Dat liet de gemeente Den Haag dinsdag weten.
Bijna alle Haagse daklozen onder de pannen

Verantwoordelijk wethouder Bert van Alphen zegt trots te zijn dat het onder dak brengen van zo veel Hagenaars is gelukt. Volgens hem hebben de meesten weer een huis, zorg en een zinvolle dagbesteding. ‘Heel veel mensen die op straat leefden, hebben hun leven weer op de rails.’

Woonvoorziening
Op een aantal plekken in de stad is een aantal nieuwe woonvoorzieningen geopend en er volgen nog een paar. De gemeente werkt hierbij nauw samen met onder meer het Legers des Heils, de Kesslerstichting en woningcorporaties.

Leefbaarheid
De vier grote steden en het kabinet maakten in 2006 afspraken over de zorg en de opvang van dak- en thuislozen. Doel was niet alleen hun situatie te verbeteren, maar ook de leefbaarheid in de stad te verbetere

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.