Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewoners junkiekliniek vormen een band

Zes bewoners van de kliniek Duurzaam Verblijf in het Drentse Beilen hebben hun muzikale talenten gekoppeld in de band De Muziek Dokters. Dat is geen gemakkelijke opgave, volgens de medewerkers.
Bewoners junkiekliniek vormen een band

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Het musiceren vereist van de patiënten enorm veel concentratie en het vermogen om te communiceren, afspraken te maken en na te komen. Voor de medewerkers betekent het met heel veel geduld zoeken naar de juiste aanknopingspunten bij de patiënten en hen telkens opnieuw stimuleren hiermee aan de slag te gaan.

Junkiekliniek

Duurzaam Verblijf, in de Drentse volksmond ook wel ‘junkiekliniek’ genoemd, vangt sinds 2007 verslaafden uit de Randstad op die kampen met psychiatrische problemen. Zij worden in de kliniek begeleid naar een eventuele terugkeer in de maatschappij. De komst van de kliniek zorgde indertijd voor commotie in het Drentse dorp. Veel bewoners vreesden overlast.

Overlast

Het idee van enkele verslaafden om een band op richten valt onder meer bij Henk Berghuis, eigenaar van het café De Cerck, in goede aarde. Berghuis heeft veel negatieve ervaringen gehad met de kliniek, omdat sommige bewoners voor overlast op zijn terras hebben gezorgd. Vrijdag 12 november wordt onder begeleiding van enkele medewerkers van de kliniek de eerste cd gepresenteerd in het café.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.