Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Betere observatie van ontspoorde jongeren

Psychiaters en psychologen kunnen jongeren voortaan beter psychisch onderzoeken voorafgaand aan een rechtszaak. De jeugdgevangenis in Sassenheim beschikt daartoe sinds ruim een half jaar over twee observatieafdelingen.
Betere observatie van ontspoorde jongeren

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) heeft de afdelingen donderdag officieel geopend. Elke unit biedt plaats aan acht jongeren, die daar gedurende zeven weken verblijven. De ene afdeling is bestemd voor jongeren die in voorlopige hechtenis zitten, de andere voor jongeren die een zogeheten PIJ-maatregel hebben gekregen.

Ernstig misdrijf
PIJ-maatregel staat voor Plaatsing in Inrichting voor Jeugdigen. Deze maatregel kan worden opgelegd als de kinderrechter vindt dat de minderjarige schuldig is aan een ernstig misdrijf en hij intensieve hulp en behandeling nodig heeft om herhaling van misdrijf te voorkomen.

Juiste plaats
Volgens Albayrak zorgen de observatieafdelingen ervoor dat jongeren sneller op de juiste plaats terechtkomen. Albayrak: ‘Dat maakt een effectievere behandeling van jongeren mogelijk.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP Foto:ANP/Pieter Franken

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.