Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurscrisis Aveleijn verscherpt zich

De bestuurscrisis bij zorginstelling Aveleijn wordt steeds groter. Enkele weken geleden moest directeur Johan van Praet al het veld ruimen, toen bekend werd dat hij een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro had ontvangen.
Bestuurscrisis Aveleijn verscherpt zich

Nu hebben de ondernemingsraad (OR) en Raad van Toezicht (RvT) grote onenigheid over diens opvolging, zo blijkt uit interne stukken die in het bezit zijn van het ANP. De RvT heeft een kandidaat voorgedragen, maar de OR weigert met die persoon te praten, omdat deze zelf een ander op het oog heeft.

Bestuursvacuüm
De OR heeft een interim-bestuurder voorgedragen die het pad moet effenen voor een nieuwe bestuursstructuur. Diezelfde OR had eerder al aangegeven dat ook de RvT moet opstappen, omdat die groen licht gaf voor de bonusregelingen van Van Praet. Om een volledig bestuursvacuüm te voorkomen mocht de RvT tijdelijk aanblijven.

Gebrekkige communicatie
De toezichthouder lijkt nu ook het laatste krediet bij de OR te hebben verspeeld, omdat hij blijft vasthouden aan een andere kandidaat-directeur, die bovendien in vaste dienst moet komen. De OR weigert met die kandidaat te spreken. Het managementteam van Aveleijn is ontevreden over de gebrekkige communicatie. Er is meerdere keren tevergeefs bij de RvT aangedrongen op informatie.

Rechtzaak
Uit interne notities van de Twentse zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten blijkt verder dat er op 11 december een rechtszaak dient over de afhandeling van de arbeidsovereenkomst met Van Praet.

Zie ook: ‘Zorginstelling mag geen lening verstrekken’ (14 oktober 2009)

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.  

 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.