Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beste praktijkopleider en leerbedrijf bekend gemaakt

Anita van der Hoeven van kinderopvangorganisatie Okidoki in 's-Gravenzande, is uitgeroepen tot Beste Calibris Praktijkopleider 2011. Kraamzorginstelling De Kraamvogel uit Harderwijk werd uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf.
Beste praktijkopleider en leerbedrijf bekend gemaakt

Een vakjury nomineerde drie personen/organisaties. vervolgens kon er op bestecalibrisleerbedrijf.nl worden gestemd. De persoon/organisatie met de meeste stemmen wint de Calibrisprijs. Praktijkopleider Anita van der Hoeven liet Anneke Hofland van de Amsterdamse kinderopvangorganisatie Impuls en Maarten Baar, praktijkopleider op een Franse camping achter zich. De andere genomineerden in de categorie Beste Leerbedrijf waren Slingeland Ziekenhuis uit Doetinchem en Zorg Innovatie Centrum Mondriaan uit Heerlen.

Kraamzorginstelling De Kraamvogel heeft volop aandacht voor zowel de student als voor haar medewerkers en de implementatie van het opleidingsbeleid. Ze toont haar innovatieve karakter onder meer door opleiden aan een vaste baangarantie te koppelen en met een E-learning module te werken. Zeker in deze branche is dit opvallend, want niet iedere kraamzorginstelling heeft een dergelijk beleid, zo oordeelde de vakjury.

De vakjury ziet in Anita van der Hoeven van Okidoki een praktijkopleider van de nieuwe garde. Ze geeft haar werk vorm als coach en probeert zo de beste kansen te creëren voor zowel de stagiair als de werkbegeleider. Anita creëert niet alleen werkbegeleiding van maatschappelijke stages, vmbo, mbo naar hbo-stages, maar weet ook de achterliggende gedachte (het ‘waarom’) van het handelen van een stagiair boven tafel te krijgen – competentiegericht begeleiden dus.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.