Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroepsprofiel voor de sociaal werker

Sociaal werkers kunnen zelf aangeven welke competenties en kwaliteiten belangrijk zijn in het nieuw te ontwikkelen Beroepsprofiel Sociaal Werk. Door de enquête in te vullen.
sociaal werkers
Het doel van het competentieprofiel is het ondersteunen van de kwaliteitsontwikkeling en profilering van sociaal werkers. - Foto: Fotolia

Een van de taken van het Actieprogramma Professionalisering Sociaal werk is het opstellen van een beroepscompetentieprofiel. Het competentieprofiel beschrijft de vaardigheden die je nodig hebt om je vak goed uit te oefenen. Het profiel wordt onder meer gebruikt als basis voor het Beroepsregister Sociaal Werk.

Beroepscompetentieprofiel

Het doel van het ontwikkelen van een competentieprofiel is het ondersteunen van de kwaliteitsontwikkeling en profilering van sociaal werkers. De makers van het concept willen graag jouw mening over het competentieprofiel. Dat kan door een enquête in te vullen>> Let op: je kunt tot en met zondag 2 april deze enquête invullen.

Enquête

In de enquête word je gevraagd of je jouw werk herkent in het competentieprofiel. Niet alle specialismen van het sociaal werk staan er specifiek in vermeld. Het is belangrijk dat je jouw werk terug vindt in de beschrijving en dat je de kenmerken, dilemma’s en vaardigheden in de profielen terug ziet. Je kunt zelf aangeven als je iets mist uit jouw werk of als er iets niet klopt.

Vul nu de enquête in>>>
Het duurt ongeveer 30 minuten

‘Sociaal werkers, sluit u aan bij uw beroepsorganisatie en bouw gezamenlijk het beroep van sociaal werker uit tot een volwaardige professie met een stevige kennisbasis.’ Die oproep deed de Gezondheidsraad al in september 2014. ‘Om van het sociaal werk een volwaardige professie met een stevige kennisbasis te maken, moeten we nog stappen zetten.’ Lees meer>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.