Beperkte professionele ruimte maakt maatwerk onmogelijk

Zorg en hulp voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening schiet tekort. Krijgen zij geen goede zorg en hulp, is de kans groot dat hun problemen verergeren en ontstaan er onveilige situaties voor henzelf én hun omgeving. Dit concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een kritisch rapport. ‘Zorg- en hulpverleners moeten meer domein overstijgend samenwerken en vaker patiëntinformatie met elkaar delen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Beperkte professionele ruimte maakt maatwerk onmogelijk
Foto: iStock

Nederland kent 250.000 tot 300.000 mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA). Hiervan hebben naar schatting 10.000 tot 20.000 personen acute zorg nodig. Omdat het aantal onveilige situaties rondom personen met een EPA toeneemt, onderzocht de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) hoe dit komt en hoe dit tij kan worden gekeerd. Met het rapport wil zij hierin inzicht geven. Volgens de OVV kun je met vroegtijdige en adequate hulp het herstel van mensen met een EPA bevorderen en veiligheidsrisico’s verminderen.

Hoe ging de OVV te werk?

Om een beeld te krijgen van de aard, de complexiteit en diversiteit van het probleem

0
480

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.