Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arnhemse vrijwilligers starten kledingbank

Na Amersfoort, Leeuwarden, Groningen en Rotterdam krijgt ook Arnhem een kledingbank. Vanaf 26 april kunnen mensen die in financiële nood verkeren daar kleding krijgen.
Arnhemse vrijwilligers starten kledingbank

De kledingbank wil mensen, die door financiële problemen moeilijk zelf kleding kunnen kopen, van (gebruikte) kleding voorzien. Initiatiefnemer Stichting Kledingbank Arnhemkrijgt de tweedehands kleding van donateurs.

Verwijzing
Alleen mensen die worden doorverwezen door de hulpverlening kunnen ‘winkelen’ bij de kledingbank. Deze gezinnen mogen dan tweemaal per jaar kleding uitzoeken. De stichting verwacht dat zo’n driehonderd gezinnen in aanmerking komen voor hulp van de kledingbank.

Groei
Het aantal kledingbanken in ons land groeit snel. In 2005 ging met de Stichting Kledingbank Limburgde eerste van start. Inmiddels zijn er ongeveer twintig bijgekomen. Arnhem is de eerste grote stad in Gelderland die een kledingbank krijgt. In Ermelo heeft eerder een kledingbank gezeten, maar die moest sluiten vanwege een ongeschikt pand.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.