Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arnhem sluit drugsboot

Het Arnhemse college van burgemeester en wethouders wil de drugsboot sluiten. Op de boot, die officieel De Boei heet, worden dakloze verslaafden 24 uur per dag opgevangen. De gemeente wil de opvang weer naar de vaste wal overbrengen. Dat maakte het stadsbestuur donderdag bekend.
Arnhem sluit drugsboot

Arnhem gaat door sluiting een rechtszaak over verplaatsing van de drugsboot uit de weg. Tegen de verplaatsing van het schip was bezwaar gemaakt door ondernemers, die de drijvende drugsopvang voor hun bedrijventerrein niet zagen zitten.

Steenworp
De gemeente kiest nu voor opvang van verslaafden op de wal om ‘rust en zekerheid’ over de drugsopvang te waarborgen. De drugsboot, die is aangemeerd aan de Rijnkade, biedt ruimte aan circa zestig drugsverslaafden. Het stadsbestuur heeft al een nieuwe locatie aangewezen, op een steenworp afstand van de plek waar de boot nu ligt. De verwachting is dat de opvang op die plek binnen een jaar open kan. Tot die tijd blijft de drugsboot in gebruik.

Opvallend

De Boei was pas sinds 2004 in gebruik. Het opvallend beschilderde vaartuig was voor 7 miljoen euro geschikt gemaakt voor de opvang van drugsverslaafden. Daags voor de opening zonk De Boei naar de bodem van de Rijn nadat het blussysteem onbedoeld in werking was getreden. Het opknappen kostte nog eens twee miljoen euro.

Verlies
De gemeente wil de motorloze boot verkopen aan de hoogste bieder. Wel staat vrijwel vast dat Arnhem bij verkoop enkele miljoenen euro’s verlies lijdt. Ook gaf de gemeente al zeven ton uit voor verplaatsing van De Boei, die nu dus niet doorgaat. Zonde van het geld, geeft verantwoordelijk wethouder Barth van Eeten toe.

Het aanpassen van de nieuwe locatie kost naar schatting nog eens twee miljoen euro. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders over sluiting van De Boei.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Vidiphoto

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.