Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Argan verder als Marokkaans jongerencentrum buiten SJA

Jongerencentrum Argan mag verder als zelfstandige stichting voor Marokkaanse jongeren. Dat heeft het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders besloten. Het bestuur van het Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam - waar Arkan onderdeel van was - is in reactie hierop afgetreden.
Argan verder als Marokkaans jongerencentrum buiten SJA

Het bestuur van het Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam vindt het besluit tot verzelfstandiging van Argan in strijd met het uitgangspunt van het SJA, dat werd opgericht om meer samenhang te brengen in het Amsterdamse jongerenwerk. Het SJA brengt ‘intercultureel jongerenwerk, voor alle Amsterdamse jongeren’, aldus het bestuur.

Genegeerd
Het bestuur stelt dat verantwoordelijk wethouder Lodewijk Asscher en de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) herhaalde verzoeken tot een rondetafelgesprek hebben genegeerd. ‘Het bestuur kan en wil geen verantwoordelijkheid meer nemen waar de gemeente haar bevoegdheden zo overduidelijk overrulet.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Bron: SJA

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.