Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam West weert christelijk jeugdwerk

Het stadsdeel Amsterdam West wil niet verder met de christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ (YfC). Het stadsdeel stelde de voorwaarde dat de organisatie haar personeel niet de eigen christelijke achterban mocht werven en geen zendingswerk mocht doen. YfC kon ‘niet nog meer water bij de wijn doen’, aldus het Parool.
Amsterdam West weert christelijk jeugdwerk

De christelijke jongerenorganisatie exploiteerde het jongerencentrum The Mall Westerwijk aan de Admiraal de Ruijterweg. Het contract liep daar af en werd niet verlengd door het stadsdeel. West wilde dat YfC onder dezelfde voorwaarden ging werken als bij de jeugdhonken in de Baarsjes, zo laat het Parool weten.

Zendingswerk
In De Baarsjes richtte de christelijke jongerenorganisatie eerder een stichting op waarin die voorwaarden – niet alleen in de eigen achterban personeel werven en geen zendingswerk uitvoeren- zijn vastgelegd. YfC vindt dat ze het stadsdeel al ver genoeg zijn tegemoet gekomen en weigeren nog meer water bij de wijn te doen. ‘Nergens is sprake van evangelisatie met subsiegeld’, aldus een woordvoerder van de christelijke jongerenclub in de krant.

De problemen met de christelijke identiteit van YfC spelen al langer. Eerder moest stadsdeelbestuurder Arco Verburg aftreden nadat hij een vierjarig contract met YfC had getekend.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Het Parool/Beeld: YfC

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.