Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam Thuiszorg in grote problemen

Het voortbestaan van Stichting Amsterdam Thuiszorg, met 4400 medewerkers, is onzeker. De organisatie leed vorig jaar een verlies van 7,5 miljoen euro. Directeur Gerard Tanke is opgestapt.
Amsterdam Thuiszorg in grote problemen

Zorginstelling

Cordaan

neemt de in nood geraakte organisatie over. Dat zijn beide bedrijven overeengekomen. SchuldenHet

Parool

schrijft dat de verliezen bij

Amsterdam Thuiszorg

dit jaar verder oplopen tot zes à negen miljoen euro. Daarin is een tegenvaller van drie miljoen nog niet meegerekend. Dit blijkt uit het jaarverslag dat vorige week is gepubliceerd. De schulden zijn nu zo groot geworden dat wordt getwijfeld over het voortbestaan van de organisatie. Ontslagen Zestig banen van kantoorpersoneel staan op de tocht. Amsterdam Thuiszorg werkt aan een tweede ontslagronde. Eerder dit jaar verdwenen al honderd banen. De 4400 medewerkers leveren thuiszorg aan ruim 22.000 hulpbehoevenden. Thuiszorg stort inIn oktober publiceerde De Volkskrant een opiniestuk van Tanke en zijn collega-directeur Eric Hisgen van

Thuiszorg Rotterdam

met de boodschap dat de thuiszorg in zal storten. Volgens Tanke is de oorzaak het Wmo-aanbestedingsbeleid door de gemeenten, dat heeft geleid tot een omkering van de inzet van voorheen tachtig procent huishoudelijke hulpen en twintig procent alfahulp. Gevolg is dat de zorghulp grotendeels is vervangen door de poetshulp. (Bron: Parool) Lees ook:

Amsterdam Thuiszorg: ‘Bezuinigen op thuiszorg maakt zorg duur’

(Zorg + Welzijn Website, 1 oktober 2007) en

Huishoudelijke hulp 2008: Amsterdam kiest thuiszorgorganisaties

(Zorg + Welzijn Website, 15 oktober 2007)

Lees ook de

gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief

. Daarvoor kunt u zich

hier aanmelden

.

Door hier te klikken leest u de laatste editie.

Wilt u reageren? Klik dan hier

zorgenwelzijn@reedbusiness.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.