Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Amsterdam Thuiszorg is gered. De zorgaanbieder gaat fuseren met Cordaan. Deze zorgorganisatie is bereid 3 miljoen euro extra te investeren om de in het verleden opgebouwde tekorten te vereffenen. Zorgverzekeraar AGIS en gemeente Amsterdam ondersteunen deze oplossing.
Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Aanleiding voor het samengaan zijn de financiële problemen waarmee AT kampt. Onlangs werd bekend dat de zorgorganisatie niet kon rekenen op hulp van Den Haag en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft dinsdag toestemming gegeven voor de fusie, weliswaar onder een aantal voorwaarden.

Opdeling
Zo mag niet alle zorg van Amsterdam Thuiszorg opgaan in Cordaan. Een kwart van de contracten gaat daarom naar Evean en 5 procent is voor de Zonnehuisgroep. Wethouder Marijke Vos (zorg) reageerde verheugd. ‘Het is erg goed nieuws voor onze cliënten en ook voor de werknemers in de zorg. Deze fusie maakt het namelijk mogelijk dat de thuiszorg naadloos overgaat in een nieuwe organisatie.’

Geen mededingsproblemen
De NMa keurde eerder een voorgenomen fusie tussen beide zorginstellingen af. Eind april dienden Cordaan en AT een nieuw voorstel in, waarbij ze aangaven dat ze een deel van de activiteiten zouden afstoten. De NMa heeft na onderzoek besloten dat Evean en de Zonnehuisgroep geschikte kopers zijn en dat hierdoor geen mededingingsproblemen ontstaan, blijkt uit een verklaring.

Kostenbesparing
‘De NZa en de Tweede Kamer laten Amsterdam Thuiszorg ten onrechte zakken’, stelt Cordaan-bestuursvoorzitter Eelco Damen in een verklaring. ‘In korte tijd is het Amsterdam Thuiszorg gelukt de kosten en baten structureel in evenwicht te brengen. Los van de tekorten uit het verleden is de bedrijfsvoering bij Amsterdam Thuiszorg sterk verbeterd. Dit geeft aan dat de slagkracht van de medewerkers groot is. Dan nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de continuïteit van de thuiszorg in Amsterdam wél te garanderen’. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.