Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam stopt hotelkosten agressievelingen

Amsterdam wil niet langer opdraaien voor de hotelkosten van personen die na huiselijk geweld uit huis zijn geplaatst. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente donderdag gezegd na een bericht hierover in De Telegraaf.
Amsterdam stopt hotelkosten agressievelingen

Volgens de wet wordt bij een tijdelijk huisverbod de persoon van wie de dreiging van geweld uitgaat op last van de burgemeester voor 10 dagen uit huis gezet. De gemeente betaalt dan de kosten voor overnachting.

Regeling
Amsterdam gaf in 2010 66.000 euro uit aan hotelkosten. Sinds begin dit jaar betaalt de gemeente nog maximaal 3 nachten. Volgend jaar komt deze regeling helemaal te vervallen.

Bedreigen
Het gaat bij huiselijk geweld meestal om mensen die samen kinderen hebben, of om kinderen die hun ouders bedreigen, aldus de gemeente. De Wet tijdelijk huisverbod is gekoppeld aan een regeling waarbij zowel de dader als het slachtoffer hulp krijgt. De reden daarvoor is dat de betrokkenen veelal ook de rest van hun leven contact zullen hebben. Daarom is een structurele oplossing voor alle betrokkenen van belang, aldus de woordvoerster.

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.