Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam steunt ondernemers in achterstandswijken

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (Economische Zaken) heeft maandag de eerste subsidie uitgereikt aan een ondernemer in een economisch zwakke buurt. Met deze steun wil de gemeente de bedrijvigheid in deze wijken stimuleren, aldus een gemeentewoordvoerder.
Amsterdam steunt ondernemers in achterstandswijken

De nieuwe subsidieregeling geldt in de stadsdelen Noord, Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart. Het gaat veelal om achterstandswijken. Amsterdam noemt deze gebieden ‘kansenzones’.

Vijftig procent
De gemeente betaalt tot vijftig procent of maximaal 40.000 euro mee aan investeringen die ondernemers doen. De subsidie is bedoeld voor onder meer de verbouwing van bedrijfsruimte of de aanschaf van bedrijfsapparatuur. In totaal stelt de hoofdstad 2 miljoen euro beschikbaar.

Alle ondernemers
In principe komen alle ondernemers in aanmerking voor de subsidie. Bij het toekennen van geld let de gemeente wel op de economische levensvatbaarheid en de kredietwaardigheid van een bedrijf.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hieraanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.