Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam pakt huiselijk geweld jongeren aan

De gemeente Amsterdam trekt extra geld uit om huiselijk geweld door jongeren te bestrijden. Dit meldde een woordvoerster woensdag. Uit eerder onderzoek van de gemeente blijkt dat er minstens 240 plegers van huiselijk geweld in Amsterdam jonger dan 24 jaar oud zijn. Daarnaast blijven er verborgen gevallen over, aangezien er een taboe rust op het melden van huiselijk geweld, aldus de gemeente.
Amsterdam pakt huiselijk geweld jongeren aan

Bovenop het bestaande budget voor bestrijding van huiselijk geweld, trekt de gemeente 50.000 euro uit voor informatiebijeenkomsten om agressie van jongeren tegen gezinsleden bespreekbaar te maken. Bovendien krijgen hulpverleners meer training om huiselijk geweld te herkennen.

Aandacht

Van de jeugdige daders die bekend zijn, blijkt 17 procent tussen dertien en zeventien jaar oud. De gemeente liet eind vorig jaar al weten extra aandacht te gaan besteden aan jonge plegers van huiselijk geweld.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.