Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Almere groeit, vraag naar opvang ook

Het Leger des Heils in Almere kan gezinnen die dakloos worden vanwege een capaciteitstekort niet meteen opvangen. Op dit moment staan er dertig gezinnen op de wachtlijst. Zij worden opgevangen door familie en vrienden.
Almere groeit

Vooral Flevoland kampt met dit probleem, en dan met name Lelystad en Almere. Die laatste stad is in rap tempo flink gegroeid tot 187.000 inwoners. Het aantal inwoners met problemen is – logischerwijs – ook toegenomen. De opvangmogelijkheden lopen daarop achter.

Woningcorporaties
Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het veelal om gebroken gezinnen van mensen met een geestelijke achterstand, met problemen zoals schuilden of huiselijk geweld. Voor de gezinnen voor wie het Leger des Heils momenteel geen opvang heeft, wil Almere zoeken naar een structurele oplossing. De gemeente wil de doorstroming op gang brengen zodat gezinnen, na eerste opvang, verder worden geholpen. De stad heeft er bij de woningcorporaties op aangedrongen zo lang mogelijk te wachten met het uitzetten van huurders.

Tienermoeders
Almere is bezig met het uitbreiden van de opvang. De gemeente wil de komende jaren 21 voorzieningen realiseren, verspreid over de stad. Die zijn bedoeld voor diverse doelgroepen, zoals tienermoeders en bijvoorbeeld verslaafden met psychische problemen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: De Volkskrant/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.