Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alleenstaande ouders vragen vaker professionals om hulp

De vraag naar hulp bij het opvoeden blijft toenemen. Dat komt onder meer door het groeiende aantal eenoudergezinnen. Ouders die er alleen voorstaan, maken zich meer zorgen over problemen van hun kinderen.
Alleenstaande ouders vragen vaker professionals om hulp

Ouders doen ook vaker een beroep op professionals, staat in het Jaarrapport 2008 van de Landelijke Jeugdmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin neemt de monitor vandaag in ontvangst. Zes op de tien ouders die in de knoop zitten met de opvoeding van kinderen in de leeftijd van vier tot en met achttien jaar, gaan naar het consultatiebureau, de huisarts of kinderopvang.

Piekeren
Van de eenoudergezinnen brak meer dan de helft zich het afgelopen jaar het hoofd over de opvoeding van hun kinderen. Ze piekeren vooral over kinderen die niet willen luisteren, zich slecht gedragen of met hun gevoelens in de knoop zitten. Ouders die met zijn tweeën voor de kinderen zorgen, hebben over het algemeen minder moeite met de opvoeding. Onder deze groep maakt een derde zich zorgen over hun omgang met de kinderen. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.