Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Alle daklozen bij vrieskou van straat’

De angst voor misbruik van de winteropvang mag er niet toe leiden dat mensen in extreme kou de nacht op straat moeten doorbrengen. Daarom moet Amsterdam ook daklozen die korter dan 3 maanden in Nederland zijn, toelaten tot de winterse noodopvang. Coalitiepartij GroenLinks doet woensdag in de gemeenteraad een voorstel hiertoe.
'Alle daklozen bij vrieskou van straat'

Wethouder Eric van der Burg (zorg, VVD) maakte vrijdag bekend dat de gemeente thuislozen die korter dan 3 maanden in Nederland verblijven, niet meer toelaat tot de opvang voor daklozen als het ’s winters koud is. Mensen in een crisissituatie, worden wel van de straat gehaald.

Strikt beleid
De gemeente besloot tot een strikter toelatingsbeleid voor de winteropvang, vanwege de grote toestroom vorig jaar. In de winter van 2010 zijn in Amsterdam maximaal 340 mensen extra per nacht van straat gehaald.

Intake
Als het ’s nachts te koud is om buiten te slapen, kunnen daklozen binnen slapen nadat ze hebben aangeklopt bij de GGD. Die instantie houdt vanaf dit jaar een intakegesprek met ze waarbij ze hun identiteitsbewijs moeten tonen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.