Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Agressie op werk bij helft zorgpersoneel

Een op de drie werknemers heeft wel eens te maken met een vorm van agressie op het werk. In de zorg geldt dat zelfs voor bijna de helft van de medewerkers. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers over 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Agressie op werk bij helft zorgpersoneel

Intimidatie is de meest voorkomende vorm van agressie op het werk. Een op de vier mensen met een baan kreeg daar vorig jaar mee te maken. Ruim een op de tien werknemers is in 2011 wel eens gepest. Pesten staat op de tweede plaats van uitingen van agressie op het werk. In de zorg echter komen lichamelijk geweld en seksuele intimidatie meer voor dan pesten.

Patíënten
Vrouwen hebben meer last van agressie op het werk dan mannen. Dat komt omdat zij vaker werken in bedrijfstakken die te maken hebben met externe contacten. Werknemers die veel contact hebben met andere mensen, bijvoorbeeld patiënten, bezoekers, klanten of leerlingen, hebben vaker te maken met agressie.

 

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.