Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afspraken over kansspelverslaving

De brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg in Nederland (GGZ) en de VAN Speelautomaten Branche-organisatie (VAN) hebben afspraken gemaakt over een nieuwe cursusopzet voor medewerkers van de speelautomatenhallen.
Afspraken over kansspelverslaving
Foto: ANP/Lex van Lieshout

Tijdens de cursus leren de medewerkers verslavingsgedrag van spelers beter herkennen en ze leren hoe ze doeltreffende maatregelen daartegen kunnen nemen. De medewerkers moeten een jaar na indiensttreding de cursus met goed gevolg hebben afgelegd. Verder is afgesproken dat de cursusleiders aangesloten moeten zijn bij een instelling voor verslavingszorg. Ook worden er eisen vastgelegd waaraan de cursusaanbieders moeten voldoen, alvorens ze een cursus mogen geven.

Voorkomen
De nieuwe cursusopzet zal per 1 januari 2013 worden ingevoerd. Met deze afspraken moet kansspelverslaving zoveel mogelijk voorkomen en teruggedrongen worden. De kansspelautoriteit zal toezicht houden op de naleving van de afspraken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.