Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acht-tot-acht aanpak ook in Amsterdam-Zuidoost

De 'van acht-tot-acht coaches', die jongeren van elf tot zeventien jaar van 's ochtends vroeg tot 's avonds begeleiden, blijken een succes in de Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. De coaches gaan nu ook in Amsterdam-Zuidoost aan het werk.
Acht-tot-acht aanpak ook in Amsterdam-Zuidoost

‘Dit is een relatief dure methode’, zei wethouder Freek Ossel (jeugdzaken). ‘Maar het succes is aangetoond, we gaan ermee door. Niet tot in lengte van dagen, maar voorlopig hebben heel veel jongeren die acht-tot-acht aanpak nog hard nodig.’

Doorverwezen
Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam veroorzaken de jongeren dankzij de coaches minder overlast, hangen minder onnodig op straat en gaan vaker naar school. Ook worden jongeren indien nodig doorverwezen voor behandeling van psychische klachten.

Aangemeld
In Amsterdam-Zuidoost zijn twintig jongeren aangemeld. ‘Van hen zijn er acht reeds begonnen’, aldus de woordvoerder.

Twee miljoen
Het project, dat jaarlijks 2 miljoen euro kost voor 160 jongeren, werd in 2008 door toenmalig stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch geïntroduceerd. Eerder zou het project niet uitbreiden, maar dankzij het succes is dat alsnog gebeurd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/ foto Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.