Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Abvakabo: ‘Het ligt niet aan de welzijnswerkers’

Vakbond Abvakabo FNV vindt de aantijging van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch dat 'de politie het vuile werk opknapte tijdens de jaarwisseling in Den Haag terwijl welzijnmedewerkers prinsheerlijk thuis zaten' te ver gaan. De vakbond reageert op een opiniestuk hierover van Marcouch in de Volkskrant.
Abvakabo: 'Het ligt niet aan de welzijnswerkers'

‘Wij willen niets afdoen aan het werk van politieagenten tijdens de nieuwjaarsnacht en gedurende het hele jaar, maar om de schuld te geven aan welzijnswerkers gaat ons te ver’ aldus Hans Wijers, bestuurder Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening bij Abvakabo FNV in de brief. Wijers wijt de geringe inzet van welzijnswerkers tijdens de jaarwisseling aan politieke keuzes die in het Haagse college gemaakt zijn. Er is al veel bezuinigd op welzijnswerk, maar er staan meer bezuinigingsplannen op de agenda. De gemeenten Den Haag sluit voor 2014 22 buurtlocaties.

Beknibbelen
Volgens onderzoek van de MOgroep naar het rendement van welzijnswerk leidt beknibbelen op welzijnswerk tot oplopende kosten elders. Bijvoorbeeld bij jeugdzorg, bij justitie of inderdaad bij de politie zoals dat in den Haag het geval was. Investeren in welzijn levert veel maatschappelijke waarde op. Voormalig voorzitter van de MOgroep Jet Bussemaker zei hierover het volgende: ‘Als je te veel op welzijnswerk bezuinigt, ben je penny wise, pound foolish bezig.’

Kerntaken
Wijers benadrukt dat de politie zich inderdaad beter kan bezighouden met haar kerntaken, maar dat ze dat niet kan zonder een professioneel werkende welzijnssector. verder schrijft hij: ‘Met het zwart maken van welzijnswerkers los je het probleem zeker niet op. Investeren in welzijn daarentegen vermindert de kosten in de toekomst. Het zou goed zijn geweest als Ahmed Marcouch daar op had gewezen.’

Bron: Abvakabo / Foto: ANP

1 REACTIE

  1. Welzijnswerkers werk zoals het woord al zegt aan het verbeteren van het welzijn van groepen en individuen en voorkomen daarmee de nodige ellende, lees overlast. Welzijnswerkers werken aldus indirect en dus niet direct aan overlastbestrijding. Dat is voor de Politie!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.