Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal vrijwilligers Present blijft groeien

Vrijwilligersorganisatie Stichting Present heeft het aantal vrijwilligers in 2011 zien stijgen tot bijna 20.000. Sinds 2006 is er sprake van groei en dit zet door. In 2010 waren er nog 14.500 mensen actief. In 2011 waren dit er 19.500, verdeeld over 3.000 projecten.
Aantal vrijwilligers Present blijft groeien

Koploper is Present Utrecht waar het aantal vrijwilligers groeide van 1.800 naar 2.200. Ook in Zwolle en Amsterdam hebben zich meer dan 1.500 mensen op vrijwillige basis voor Present ingezet voor mensen in de marge van de samenleving.

Steun
Present zet zich in voor mensen die door een gebrek aan geld, sociaal netwerk of een goede gezondheid de steun van anderen goed konden gebruiken. De groepen vrijwilligers zijn afkomstig uit kerken, bedrijven, (studenten)verenigingen en andere sociale netwerken of zetten zich in als gezin, vriendengroep of buurtgenoten.

Langdurig
Een trend is dat steeds meer mensen zich na een eenmalig project langduriger commiteren. Corinne de Vries van Present Utrecht: ‘Een groepje vrouwen zette zich in voor een ex-vluchtelinge die hoogzwanger was. Ze had alleen een kale flat, geen babykamer, ledikant e.d. De groep heeft voor haar geklust, geverfd en gezorgd voor spullen. De vrouw bleek in dezelfde straat te wonen als één van de vrijwilligsters. Ze hebben nog steeds contact.’ De Vries heeft ook voorbeelden van groepen die regelmatig een verzorgingshuis bezoeken of elke maand bij een gezin een voedselpakket langsbrengen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.